Typer af hovedpine

Spændingshovedpine er den meste almindelige form for hovedpine, og stammer oftest fra spændinger i nakke og skuldre.. Spændingshovedpine er mild til moderat i smertestyrken, og er kendetegnet ved at det ofte starter i nakken og bevæger sig op i hovedet.

Migræne er de pludselige, dunkende smerter, der kun påvirker den ene side af hovedet. Fysisk bevægelse kan forstærke hovedpinestyrken. Migræne er moderat til svær hovedpine og er som regel præget af kvalme, opkastning, samt for de kroniske patienter, en følsomhed over for lyd og lys. Forud for migræne anfald, kan patienten også opleve at se lysglimt og sløret syn.

Kronisk hovedpine er dem, der næsten opstår hver dag og ligner enten spændingshovedpine eller migræne, eller har overlappende symptomer med begge hovedpine typer. Kronisk hovedpine er meget uforudsigelig, og længevarende brug af medicin kan forværre symptomer.

Farlig hovedpine henviser til hovedpine, som er karakteristiske symptomer på andre underliggende medicinske tilstande, såsom traume og hypertension (højt blodtryk).

Akupunktur behandling af hovedpine 

Akupunktur behandling er effektiv for alle typer af hovedpine, og kan også anvendes til at forebygge hovedpine og migræne. Grundet vores moderne livsstil, er vores kroppe udsat for konstant stress, der fører til ubalance i vores nervesystem. Disse ubalancer resulterer generelt i symptomer og sygdomme som hovedpine, hypertension, hjertesygdomme, og hos kvinder kan det føre til hormonal ubalance og menstruationsforstyrrelser. Akupunktur behandling i disse tilfælde reducerer stressniveau, ved at sænke stress tilstand af kroppen og fremme afslappet tilstand af kroppen.

De akupunkturpunkter, der bruges i behandlingen af hovedpine er primært i underbenet og underarmene kombineret med udvalgte lokale punkter på hovedet. Patienten med migræne ofte oplever muskelspændinger i deres øvre ryg og nakke områder. Ved at behandle nogle grundlæggende punkter langs ”meridianer”, der passerer gennem disse områder, bliver blodgennemstrømningen forøget, hvilket fører til reduktion af muskelspændinger, og dermed reduktion af styrken af hovedpine.

For effektiv behandling er en indledende diagnose vigtig til at bestemme om hovedpine er midlertidig, eller opstået på grund af anden sygdom, eller endog på grund af skade eller brud i kraniet. Yderligere er en korrekt diagnose baseret på grundlæggende TCM (traditionel kinesisk medicin) teori afgørende for udvælgelse af effektive akupunkturpunkter og nål-teknikker.

Fordele ved akupunktur

  • Akupunktur behandling er sikkert med meget få kendte bivirkninger.
  • Akupunktur behandling har vist sig at være effektiv til at kontrollere smerter, og kan betragtes som et fordelagtigt alternativ, især for patienter, der har problemer med brugen af smertestillende medicin.
  • Akupunktur er den meste lovende form for både behandling og forebyggelse af hovedpine end nogen anden behandling.

Forebyggelse af hovedpine:

  • at få minimum 7 – 8 timers daglig søvn
  • at undgå træthed både mentalt og fysisk
  • at undgå mad, der potentielt kan fremkalde migræne
  • at undgå koffein og alkohol
  • Drik rigelig vand, 1½-2 liter dagligt
  • Tilskud af magnesium og B6 vitamin kan i nogle tilfælde afhjælpe hovedpine
Akupunktur mod hovedpine
Pr. behandling kr. 350,-

Bestil tid her